عمل جراحی فیستول
جراحی فیستول هر چند که بهترین یا اولین راه درمان فیستول نیست ولی در بعضی موارد چاره ای جز جراحی برای پزشک باقی نمی ماند.
فیستول چیست؟
فیستول یک اتصال یا گذرگاه غیر طبیعی است که دو عضو یا عروق را که معمولا به یکدیگر وصل نمی شوند، به یکدیگر متصل می کند. فیستول ها می توانند در هر جایی بین روده و پوست، بین واژن و راست روده و نقاط دیگر بدن ایجاد شوند. شایع ترین مکان برای ایجاد یک فیستول، در اطراف مقعد و یا واژن است.
عمل جراحی فیستول مقعد
شایع ترین نوع جراحی فیستول، برای ناحیه مقعد، فیستولوتومی می باشد. این عمل شامل برش در طول کل فیستول برای باز کردن آن می شود تا فیستول به عنوان یک زخم صاف بهبود یابد. فیستولوتومی موثرترین درمان برای بسیاری از فیستول های مقعد است، اگرچه معمولا فقط برای فیستول هایی که از قسمت زیادی از ماهیچه های اسفنکتر عبور نمی کنند مناسب است، زیرا در این موارد احتمال خطر بی اختیاری مدفوع پایین است. اگر جراح مجبور باشد در طی عمل، بخش کوچکی از ماهیچه های اسفنکتر مقعد را قطع کند، تمام تلاش خود را برای کاهش خطر بی اختیاری مدفوع انجام می دهد. در مواردی که خطر بی اختیاری مدفوع بیش از حد باشد، ممکن است به جای آن روش دیگری توصیه شود.
عمل جراحی فیستول واژن
بیشتر افراد برای بستن یا ترمیم فیستول واژن نیاز به عمل جراحی دارند. قبل از انجام عمل، پوست و بافت مجاور و اطراف فیستول، باید سالم و بدون عفونت و التهاب باشد. پزشک شما ممکن است سه تا شش ماه قبل از عمل جراحی را برای اطمینان از سالم بودن بافت اطراف توصیه کند. جراحی بستن فیستول ممکن است توسط یک جراح زنان، یک جراح کولورکتال یا هر دو به عنوان یک تیم انجام شود. هدف از این کار، جدا کردن فیستول و بسته شدن دهانه با دوختن بافت سالم است.
عوارض جراحی فیستول
• از دست دادن کنترل روده، این بدان معناست که شما نمی توانید گاهی اوقات باد معده خود را کنترل کنید. خطر این اتفاق برای انواع مختلف روش های درمان متفاوت است. هنگامی که جراح شما قبل از عمل جراحی شما را ارزیابی می کند، به شما توصیه می کند که کدام نوع عمل بهتر است تا خطر این اتفاق به حداقل برسد.
• زخم شما برای بهبودی ممکن است بیش از حد معمول طول بکشد.
• ممکن است فیستول شما بازگردد. شانس این اتفاق بین روشهای مختلف متفاوت است. در صورت بازگشت ممکن است به نوع دیگری از عمل نیاز داشته باشید.
مراقبت های غذایی بعد از جراحی فیستول
• اجتناب از غذاهای تند و غذاهای چرب
• افزایش مصرف دانه های سبوس دار، سبزیجات سبز برگ، میوه و گوشت بدون چربی
• اضافه کردن غلات وفیبر به رژیم غذایی شما که به جلوگیری از یبوست کمک می کند