فهرست محتوا
بواسیر سیاهرگ های ورم کرده ای است که در قسمت انتهایی مقعد و راست روده ایجاد می گردد. برخی اوقات دیواره این رگ ها به قدری نازک می گردد که متورم می شود و دچار خارش می شود. در اینجا علت اصلی خونریزی راست روده بوده که به ندرت خطرناک است. ما در مقاله زیر به بررسی کامل بواسیر داخلی می پردازیمتا در صورت ابتلا به این بیماری بتوانید آن را تشخیص دهید و درصدد درمان آن برآیید.
برای تشخیص بواسیر بیمار بایستی به نزد پزشک برود. چنانچه بیمار کمتر از پنجاه سال داشته باشد و پزشک دلیل خونریزی اش را بواسیر یا همان هموروئید تشخیص دهد، انجام آزمایش های تکمیلی نیاز نیست. پزشک ممکن است در این مواقع با کمک چراغ قوه و یا دیگر تجهیزات، مقعد بیمار را معاینه نماید.
گفتنی است خونریزی مقعد می تواند نشانه ای از مشکلات جدی تری مثل سرطان روده ی بزرگ باشد. به همین علت، اگر پزشک در رابطه با بواسیر تردید داشته باشد، ممکن است از دیگر تجهیزات پزشکی استفاده نماید تا بتواند درون روده شما را دقیق تر مشاهده کرده و دلیل اختلال را تشخیص دهد.
درجه بندی بواسیر طبق میزان بیرون زدگی اش مشخص می شود. هر چه قدر میزان بیرون زدگی بواسیر بیشتر باشد، درجه ی بواسیر بالاتر است. این که بواسیر بیمار در چه درجه ای قرار دارد، بسیار اهمیت دارد. چرا که پزشک طبق آن، می تواند شیوه درمانی مناسب را انتخاب نماید. غالبا بواسیرها به داخل بر می گردند، در غیر این صورت شما می توانید آن ها را با دست به آرامی به درون فشار دهید.
می توان گفت که دلیل اصلی ایجاد بواسیر و است و اشخاصی که سابقه این بیماری در خانواده و بستگان نزدیک آن ها دیده شده است، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
برخی دیگر از علل ایجاد بواسیر عبارت است از:
اگر شما به بواسیر داخلی دچار شده باشید، پس از دفع ممکن است رگه هایی خونی را روی کاسه توالت یا دستمال توالت خود مشاهده نمایید. یا حتی ممکن است روی سطح مدفوعتان، خون دیده شود. معمولا بواسیر داخلی، رگ های ورم کرده ای در درون مجرای مقعد هستند که می توانند بزرگ شوند و به صورت برآمدگی هایی در خارج مقعد نمایان گردند.
در این واقع، عضلات مقعد می توانند دردناک شوند. چنانچه جریان خون به سمت رگ ها قطع گردد، بواسیر بیمار بسیار دردناک می شود. چنانچه بواسیر متورم گردد، ممکن است روی دستمال توالت بیمار، آثاری از مخاط مشاهده گردد.
گفتنی است این روش ها برای درمان بواسیر خارجی نیز استفاده می شود. ولی چنانچه هیچ یک از این روش ها جواب نداد، پزشک ممکن است مجبور به عمل جراحی شود.
درمان بواسیر با لیزر مزیت هایی فراوانی دارد که برخی از آن ها در زیر ذکر شده اند:
بستن باند لاستیکی نیز یک روش دیگر درمان بواسیر داخلی است. پزشک ممکن است با کمک باند لاستیکی، باعث از بین رفتن بواسیر شود. بواسیر بسته شده به کمک باند لاستیکی بعد از 1 هفته، کوچک می شود و می افتد. گفتنی است این درمان تنها برای بواسیر داخلی استفاده می شود و برای انواع پیشرفته که بافت تا خارج مقعد بیمار کشیده شده، مناسب نمی باشد.
با وجودی که این روش، روش دردناکی است، ولی برای بسیاری از بیماران استفاده می شود; چرا که روشی بسیار کارآمد بوده و به دیگر اقدامات پزشکی نیازی نخواهد داشت.
هرچند ممکن است، عمل جراحی در طولانی مدت، نتیجه بهتری را نسبت به باند لاستیکی فراهم نماید، ولیروشی گران تر بوده و دوران نقاهت طولانی تری را نیز به دنبال دارد. همچنین شخص در معرض عوارض بیشتری قرار دارد.
این روش به صورت سرپایی و از طریق بی حسی انجام می گیرد. این عمل ممکن است برای بعضی افراد آنقدر ساده باشد که فرد پس از آن بلافاصله به زندگی عادی خود برگردد. البته بیماران باید پس از درمان نیز از بلند نمودن اجسام سنگین پرهیز نمایند.
خونریزی و درد دو عارضه پس از درمان با باند پلاستیکی در حالات زیر طبیعی است:
بعد از بستن باند، پزشک برای تداوم درمان، توصیه به مصرف مایعات و مواد غذایی ملین می نماید.
استاپلر روشی برای درمان بواسیرهای داخلی و البته از نوع پیشرفته است. در این روش، با کمک دستگاه بافت هموروئیدی را بر می دارند. این عمل حدود 30 دقیقه زمان می برد و فرد پس از عمل درد کمتری را نسبت به روش های دیگر دارد. برخی از خطرات ناشی از عمل استاپلر عبارت است از: