فهرست محتوا
بواسیر یا هموروئید چیست؟
بواسیر یا هموروئید بیماری شایعی است که بیشتر از نیمی از مردم در مقطعی از زندگی خود به آن دچار میشوند. مشاهدهی خونریزی در زمان اجابت مزاج و درد در ناحیهی مقعد از اصلی ترین علل ایجاد بواسیر است. درد و خونریزی در زمان دفع مدفوع میتواند بسیار نگران کننده باشد و در صورت درمان نشدن به عفونت، کم خونی و حتی سرطان رکتال منجر شود. پس برای درمان بواسیر سریعا اقدام نمایید. ما در مقالهی زیر به بررسی دلایل بروز بواسیر میپردازیم.
بواسیر چیست؟
هنگامی که فشار درون رگهای لگن زیاد بشود، هموروئید یا بواسیر ایجاد میشود و باعث میشود که رگ ها از کانال مقعد بیرون بیفتند و تغییر شکل بدهند. بواسیرها میتوانند به شکل خارجی و یا داخلی باشند. به بواسیرهایی که در قسمت بیرون دهانه مقعد قرار دارند، بواسیرهای خارجی و به بواسیرهایی که داخل رکتوم هستند، بواسیر داخلی میگویند.
دلایل بروز بواسیر
- چاقی مفرط
- فشار آوردن در زمان دفع مدفوع
- بارداری
- اختلالات روانی
- اعتیاد
- مصرف برخی داروها
- مصرف کم آب
- نشستنهای طولانی مدت
- اسهال
- انجام برخی ورزش ها
- استفاده از غذاهای پر ادویه
[ghalebHem][imgHem][textlinkHem][/textlinkHem] [/ghalebHem]
چاقی مفرط
چاقی و اضافه وزن میتواند علاوه بر ایجاد کم تحرکی و کاهش حرکات روده، فشار زیادی را به قسمت تحتانی بدن وارد میکند. در قسمت رکتال، رگهای خونی بزرگ شده و فرد در زمان دفع، دچار خونریزی میشود.
فشار آوردن در زمان دفع مدفوع
چنانچه برای دفع مدفوع مجبورید که بیشتر از 5 دقیقه به خودتان فشار بیاورید، بایستی بدانید این امر طبیعی نبوده و میتواند باعث خونریزی شما بشود.
بارداری
بارداری نیز میتواند هم به دلیل تغییرات هورمونی بدن و هم به دلیل بزرگ شدن شکم باعث تحریک مقعد گردد. تا جایی که بسیاری از خانم ها در دوران بارداری خود دچار بواسیر یا هموروئید میشوند.
اختلالات روانی
بعضی از اختلالات روحی، روانی مثل افسردگی میتواند نه تنها فقط روح شخص، بلکه جسم فرد را نیز تحت تاثیر خود قرار بدهد. اختلالات روحی، روانی نیز خود میتواند یکی از دلایل بروز بواسیر باشد.
اعتیاد
یکی از دلایل بروز بواسیر میتواند اعتیاد باشد. مصرف برخی مواد مخدر مثل تریاک میتواند دستگاه گوارش فرد را تحریک کند و شخص را مستعد بواسیر کند.
مصرف برخی داروها
مصرف برخی داروها نیز میتواند در دستگاه گوارش فرد اختلال ایجاد کند و فرد را مستعد بواسیر کند. این بیماری در هر شخص علائم متفاوتی را دارد. توجه به موقع و مناسب به این بیماری میتواند بهترین راه برای درمان بواسیر باشد.
مصرف کم آب
ترکیب اصلی مدفوع، آب است. آب میتواند باعث نرم شدن مدفوع و آسانی دفع آن بشود. بنابراین در طول روز آب به اندازهی کافی بنوشید. چرا که کم آبی میتواند باعث سفت و سخت شدن مدفوع داخل روده و در نهایت ایجاد خراش کانال مقعد شود.
نشستنهای طولانی مدت
خیلی از افراد به خاطر شغلی که دارند مجبورند به صورت طولانی مدت به پشت میز بنشینند که این میتواند باعث متورم شدن رگهای ناحیهی مقعد بشود و فرد را مستعد بواسیر کند. مشاغلی مثل کارمندی و یا رانندگی از جمله مشاغلی هستند که میتوانند باعث بشوند که به ناحیهی مقعد فشار وارد بشود و فرد مستعد بواسیر بشود.
در کودکان چه دلایلی میتواند باعث ایجاد بواسیر بشود؟
در کودکان نیز دلایل مختلفی میتواند باعث ایجاد بواسیر بشود. برخی دلایل بروز بواسیر در کودکان عبارتند از:
- یبوست
- نشستن به روی سطوح سخت
- رژیم غذایی نامناسب
- کم تحرکی
درمانهای خانگی بواسیر
برای آرام کردن درد و همچنین خارش ناشی از بواسیر، نیازی به پزشک نیست و شما میتوانید با درمانهای خانگی باعث بهبود بواسیر خود شوید. چرا که بسیاری از این روش ها میتواند باعث پیشگیری از یبوست در شما بشود و شما با آن درمان بشوید. اما اگر بیماریتان وخیم شده است، بایستی از روشهای پزشکی برای درمان استفاده نمایید.
برخی درمانهای خانگی بواسیر عبارتند از:
- ورزش نمایید: هر روز 20 تا 30 دقیقه پیاده روی نمایید. در زمان فعالیتهای شدید مثل بلند نمودن اجسام سنگین وزن، نفستان را حبس ننمایید. زیرا میتواند باعث خونریزی و بواسیر بشود.
- مایعات فراوانی بنوشید: مصرف مایعات میتواند باعث شل شدن مدفوع و دفع آسان بشود. آب بهترین گزینه برای مصرف است. همچنین آب آلو نیز یک ملین طبیعی به حساب آمده که میتواند به دفع کمک شایانی را بکند.
- فیبر بیشتری مصرف نمایید: مصرف فیبر نیز میتواند باعث بشود که مدفوع نرم بشود و دفع تسهیل بشود. گفتنی است نان جو، حبوبات، سبزیجات و میوه جات دارای فیبر فراوانی هستند که میتوانند باعث نرم شدگی مدفوع و تسهیل در دفع شوند.
روشهای تسکین درد و خارش
روش هایی که میتواند باعث تسکین درد و خارش بشود عبارت است از:
- حمام آب گرم: روزانه 2 الی 3 مرتبه و هر بار به مدت 15 دقیقه حمام آب گرم بگیرید. برای شست و شوی ناحیهی متورم از صابون بدون رایحه استفاده نمایید. ولی بایستی توجه داشته باشید که به این ناحیه فشاری وارد نکنید.
- یخ: برای بهبود درد و خارش میتوانید از یخ استفاده نمایید.
- مصرف مسکن: مسکن هایی مثل آسپیرین، استامینوفن و ایبو پروفن میتواند باعث تسهیل درد بواسیر بشود.
- مصرف پماد: برخی کرم ها مثل نارون کوهی میتواند باعث بهبود درد و خارش بشود.
- پوشیدن لباس نخی: از لباس زیرهای نخی و آزاد استفاده نمایید.
- چنانچه باردار هستید به پهلویتان دراز بکشید. این امر باعث کاهش التهاب ناحیهی بواسیر میشود.
4 دیدگاه
سلام وقت میخوام جهت معاینه و درمان
سلام ، لطفا به صورت تلفنی ارتباط برقرار کنید با مطب یا شماره تماس خودتون رو بفرمایید تا با شما تماس گرفته بشه
سلام ودرودلطفا تماس حاصل فرمایید
سلام باشمارهای درج شده درسایت تماس حاصل فرمایید